Project voorbeelden

Op deze pagina zijn er voorbeeld projecten met de ThingsWay te vinden ter inspiratie.

Videos

Onze laatste projecten

FAQ

Vaak gestelde vragen

Wat is de ThingsWay

De ThingsWay is een platform om snel apparatuur en producten via internet te kunnen uitlezen en/of besturen. Met slechts een paar software aanpassingen hangt uw installatie, product, machine etc. aan internet. 

Weke connectiviteit kent de ThingsWay?

Het ThingsWay communiceert met de cloud via het LTE-M netwerk, maar kan ook via NB-IoT of 2G netwerk communiceren. Voor lokale netwerken is het mogelijk via bluetooth, thread, zigbee of ANT sensoren ed aan te sluiten.

Is er ook een APP beschikbaar?

In de docksters omgeving is ook een APP beschikbaar om de data te bekijken en drempelwaarden in te stellen.

Hoe kan ik het beste met IoT beginnen?

Het beste is om goed te kijken naar de businesscase, waarbij de haalbaarheid getoetst wordt. Waar zijn de grootste voordelen op korte termijn te behalen en wat is onze stip aan de horizon met IoT. Door deze inventarisatie uit te zetten in een roadmap onstaat er een logische aanpak voor een succesvolle implementatie. 

Wat is het LTE-M mobiele netwerk?

Het LTE-M netwerkonderdeel van hetzelfde netwerk als het mobiele netwerk voor mobieltjes, tablets etc., bekend als 4G of het nieuwe 5G. Het LTE-M is specifiek bedoeld voor Internet of Things oplossingen en gebrukt andere communicatie banden. 

Welke uitvoeringen zijn standaard te bestellen?

Er zijn vier standaard uitvoeringen te bestellen, namelijk: basisprint voor een eigen behuizing, davinci desktop model, industriele dinrail behuizing en IP67 dichte robuuste behuizing. Specials zijn op aanvraag mogelijk.

Wat zijn de voordelen van IoT?

De voordelen van IoT zijn legio. Door continue met je apparaat, machine, installatie verbonden zijn kan je onderhoud efficienter uitvoeren, continue het gebruik analyseren voor productverbetering, levenscyclus volgen voor recycling, gedrag voorspellen, betalen voor gebruik  etc.  

Wat is het nut van een PoCDemonstrator?

Het kan soms nuttig zijn om andere belanghebbende\beslissers te overtuigen met een demonstrator. Zien werkt overtuigender dan geloven. Omdat al veel klaar is, kan een demostrator vaak met een korte doorloopijd gereaaiseerd worden. Een proof of concept is vaak zinvol om te toetsen of het ook gaat werken zoals men gedacht heeft. Stel het is niet te bepalen of een bepaalde sensor in een bepaalde situatie niet werkt kan via een proof of concept de haalbaarheid worden getoetst voordat met de ontwikkeling wordt gestart.