Bijna alles waar we mee werken, of dagelijks mee te maken hebben, heeft onderhoud nodig. Dat gaat niet alleen om uw huis of auto, dat gaat ook om wegen, koffiezetapparaten op het werk en draaideuren bij een winkel.

Het is daarom niet vreemd dat er veel bedrijven bestaan in maintenance en onderhoud. Heeft u ook zo’n bedrijf, of werkt u bij een bedrijf die aan maintenance doet? De kans is dan groot dat u van tijd tot tijd tegen bepaalde problemen aanloopt die helaas regelmatig terugkomen. Voor deze pijnpunten zou toch een oplossing zou moeten zijn?

De problemen van maintenance en onderhoud

Neem als voorbeeld dat u bedrijfsleider bent van een woningcorporatie; deze corporatie verhuurt appartementen aan particulieren. Die appartementencomplexen hebben periodiek onderhoud nodig, zoals bijvoorbeeld het dak of de dakgoten. Daarom laat u één keer in de zoveel tijd de goten nakijken. Dit levert u kosten op aan mankracht, maar ook aan eventueel materiaal. Toch blijkt onderhoud niet altijd nodig te zijn.

Op andere momenten blijkt dat u te laat bent met maintenance aan de goten. Dan blijken ze eerder dan verwacht dicht geslipt te zijn met vuil en bladeren. Dit heeft gezorgd voor een overstroming en schade aan de regenpijp en het dak. Dit is niet slechts bij één appartementencomplex gebeurt, maar bij maar liefst 5 complexen. Het resultaat; u heeft een enorme piek in uw agenda en flinke onverwachte kosten wat schade betreft.

Dit is slechts een voorbeeld van een probleem waar een bedrijf, dat aan onderhoudsdienstverlening doet, tegen aan kan lopen. Over het algemeen liggen deze problemen op gebied van onverwachte pieken in de agenda en kosten. Wilt u meer controle hebben op uw kosten en uw planning? Dan is er voor u nu een oplossing ontwikkeld; zijn naam is De Thingsway.

Wat is De Thingsway?

De Thingsway is een sensor die op de markt gebracht is door Salland Electronics. De naam komt voort uit een samenvoeging van Things en Gateway. Het is een Internet of Things product waarin diverse sensoren gecombineerd worden met in- en uitgangen die zorgen voor een directe verbinding met een mobiel netwerk. Dit zorgt ervoor dat een gateway overbodig is.

De Thingsway is een basisproduct dat snel aan te passen is op de activiteiten en wensen van uw bedrijf. Daarmee kunt u razendsnel aan de slag. Dit basisproduct kan natuurlijk in een eigen behuizing geplaatst worden, maar er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk. De eerste variant van The Thingsway is geplaatst in een waterdichte behuizing, waardoor deze buiten gebruikt kan worden, zoals in regenpijpen. Het berekent daarmee de doorstroom van regen, waardoor eventuele verstoppingen vroeg geconstateerd kunnen worden. Dit is één van de voorbeelden van de mogelijkheden van de Thingsway.

Een industriële uitvoering is tevens beschikbaar. Deze is geschikt voor zogenaamde DIN-rail montage en is voorzien van meer aansluitmogelijkheden.

Wat uniek is aan de Thingsway is dat het product energiezuinig ontworpen is. De energie komt van een batterij die jarenlange werking (10 jaar) garandeert.

voordelen thingsway

Wat zijn de voordelen van de Thingsway?

Behalve dat het een energiezuinig product is, kan de Thingsway u als bedrijf veel voordelen opleveren wat betreft onderhoud en maintenance. Heeft u een bedrijf in onderhoudsdienstverlening en maintenance en wilt u de kosten hiervan reduceren? De Thingsway kan u daarbij heel goed van dienst zijn.

Zoals eerder genoemd liggen de pijnpunten voor bedrijven die doen aan maintenance in het feit dat u van te voren niet weet waar of wanneer zich problemen gaan voordoen. Denk dan aan regenpijpen die verstoppen, of koffiezetapparaten die vastlopen doordat een buis vastgelopen is. Deze problemen zorgen niet alleen voor schade en de nodige kosten, ze zorgen er ook voor dat periodieke controle nodig is, ook al is onderhoud misschien niet vereist.

Door het continue meten van een bepaalde doorstroom of druk middels bepaalde sensoren, kunt u monitoren waar en wanneer maintenance wel vereist is. Dit scheelt u kosten in schade en manuren, maar ook in ongewenste pieken in uw agenda. De Thingsway kunt u daarmee ook zien als een preventief onderhoudsproduct. Door het analyseren van de metingen kunt u tevens in de toekomst onderhoud beter plannen.

Salland Electronics regelt voor u ook de SIM’s voor communicatie van data. Deze SIMS’s zijn zogenaamde Multi providers, dit garandeert de bereikbaarheid en zorgt voor gunstige kosten. Dit totaalpakket met Thingsway, Cloud en connectiviteit zorgt ervoor dat Salland Electronics u een ideaal totaalpakket kan bieden.

Vrijblijvend contact

Met het IoT ThingsWay producten en diensten portfolio is een totaalpakket gerealiseerd van sensor tot en met cloud om snel en eenvoudig IoT projecten voor preventief onderhoud te implementeren. De onderdelen bestaan uit een hardware platform, connectivity via het mobiele telecommunicatie netwerk en een cloud dienst. Omdat het een platform is en geen standaard oplossing is het eenvoudig aan te passen voor integratie met bestaande producten en/of installaties. Heeft u vragen of  bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!