De wereld draait tegenwoordig grotendeels op computers en machines. Dit zou een ideale combinatie kunnen zijn wanneer u een bedrijf heeft dat veel met machines werkt, of een bedrijf dat aan maintenance doet. Het nadeel van machines is dat ze altijd op een moment uitvallen wanneer u dat niet kunt gebruiken. Dan zijn er weer mensenhanden nodig, en de onvermijdbare kosten om deze uitval op te lossen.

De gevolgen van uitval voor uw bedrijf

De gevolgen van uitval kunnen voor uw bedrijf groot zijn. Dit is afhankelijk van wat de schade is, welke machine ermee opgehouden is en hoe snel het te herstellen is. Tot die tijd zou bijvoorbeeld uw productie stil kunnen liggen, kunnen bewoners niet hun appartement in, of blijft een brug of weg afgesloten.

Dit vergt veel flexibiliteit van uw bedrijf en werknemers, het zorgt voor een grotere belasting op uw werknemers en bovendien kunnen de kosten van deze uitval wel eens flink oplopen. Het kan zijn dat iets simpel op te lossen is, maar over het algemeen valt schade altijd tegen. Soms is het zelfs nodig een compleet nieuwe machine aan te schaffen.

Hoe kunt u uitval voorkomen?

Over het algemeen wordt uitval van machines, productie of service voorkomen door periodiek onderhoud. Deze wordt één keer in de zoveel tijd uitgevoerd, daar weet u alles van als u in de maintenance zit of als u een bedrijf heeft die een onderhoudsbedrijf inhuurt.

Onderhoud wordt in deze gevallen standaard uitgevoerd, soms is dit nodig, maar niet altijd. Het nadeel van maintenance is dat het plannen van onderhoud moeilijk is; uitval valt maar lastig te voorspellen. Zou het geen oplossing voor uw bedrijf zijn als de werking of doorstroming continue gemonitord wordt? Gelukkig bestaat die oplossing sinds kort, zijn naam is de Thingsway.

Wat is de Thingsway?

Salland Electronics heeft een sensor op de markt gebracht met de naam Thingsway. De naam is een samenvoeging van Things en Gateway. Salland Electronics werkt aan IOT oplossingen voor bedrijven, de Thingsway is één van deze oplossingen. Dit kan een uitkomst zijn wanneer u regelmatig te maken heeft met uitval. De Thingsway is een product waarin meerdere sensoren een combinatie vormen met in- en uitgangen. Deze in- en uitgangen zorgen voor een directe verbinding met een mobiel netwerk. Daardoor is een extra gateway overbodig.

De Thingsway sensor is een basisproduct dat snel is aan te passen zodat het geschikt is voor metingen waar u deze wenst. Zodoende kunt u snel voorzien zijn van een Thingsway. De basis Thingsway heeft een eigen behuizing, maar het kan in vele uitvoeringen worden geplaatst. De eerste Thingsway zit in een waterdichte behuizing, omdat deze gebruikt wordt bij metingen in de buitenlucht, zoals het monitoren van de doorstroming van regenwater.

Maar de Thingsway is tevens heel goed inzetbaar in de industriële markt. Er is namelijk ook een industriële uitvoering beschikbaar. Deze is geschikt gemaakt voor zogenaamde DIN-rail montage en heeft meer aansluitmogelijkheden.

Het energiezuinige ontwerp is uniek aan de Thingsway. De energie wordt geleverd door een Li-SOCL2 AA batterij die een 100% dekking over 10 jaar garandeert.

onderhoud en maintenaice

Wat kan de Thingsway voor uw bedrijf betekenen?

Heeft u een bedrijf dat regelmatig te maken heeft met uitval van machines, diensten of service? Dit wilt u toch het liefst voorkomen? Dit kan door het continue monitoren van bepaalde objecten die gevoelig kunnen zijn voor uitval of schade. De Thingsway meet een bepaalde doorstroom of druk door middel van meerdere sensoren. Zodoende kunt u monitoren waar en ook wanneer onderhoud gewenst is. Voorkomen is beter dan genezen. Dit kan u veel uitval schelen, verlaagt uw kosten en verhoogt uw flexibiliteit. De Thingsway kan gezien worden als een soort preventief onderhoudsproduct. In de toekomst kunt u de maintenance en de te verwachtte kosten plannen door middel van het analyseren van de metingen.

Salland Electronics kan u een ideaal totaalpakket bieden met de Thingsway, Cloud en connectiviteit. Salland Electronics regelt namelijk voor u ook de zogenaamde SIMS’s voor communicatie van data. Dit zijn Multi providers, de bereikbaarheid wordt hierdoor gegarandeerd en het houdt de kosten gunstig.

Vrijblijvend contact

Met het IoT ThingsWay producten en diensten portfolio is een totaalpakket gerealiseerd van sensor tot en met cloud om snel en eenvoudig IoT projecten voor preventief onderhoud te implementeren. De onderdelen bestaan uit een hardware platform, connectivity via het mobiele telecommunicatie netwerk en een cloud dienst. Omdat het een platform is en geen standaard oplossing is het eenvoudig aan te passen voor integratie met bestaande producten en/of installaties. Heeft u vragen of  bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!