Het werven van talent en deze plaatsen op de juiste posities in uw bedrijf is al een opgave op zich. Dat geldt zeker wanneer het gaat om het werven van goed geschoold technisch personeel. Veel bedrijven over de hele wereld worden met deze uitdaging geconfronteerd. Het tekort aan technisch personeel bestaat al een aantal jaar, maar de voorspellingen zijn dat dit tekort de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Het is logisch dat dit tekort zorgen baart voor bedrijven die veel te maken hebben met technisch onderhoud. Wanneer een bedrijf niet in staat is om geschoold technisch personeel te werven dan heeft dit gevolgen op de korte termijn, maar ook voor alle vooruitzichten op lange termijn.

Gelukkig bestaan er een aantal manieren om het tekort aan technisch personeel in uw bedrijf op te lossen.

Maak gebruik van nieuwe technologieën

De technologie op gebied van technisch onderhoud gaat razendsnel. Dat is te danken aan de opkomst van het Internet of Things. Steeds meer apparaten en objecten worden voorzien van sensoren die de werking van een proces continu monitoren. Veranderingen in een proces die eventuele problemen kunnen veroorzaken worden geregistreerd en doorgestuurd via een internetverbinding. Het technisch personeel hoeft pas opgeroepen te worden wanneer deze melding gegeven wordt.

Een voorbeeld van zo’n Iot-sensor is de Thingsway. Deze sensor wordt al door meerdere bedrijven ingezet om de werking van een proces te monitoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de Thingsway om de doorstroming van een dakgoot in de gaten te houden. Maar er bestaat ook een industriële versie van de Thingsway.

Dit is een veel effectievere manier van onderhoud plegen, door de enorme stroom aan data krijgt een bedrijf een veel beter inzicht in de werking van een object of apparaat. Periodiek onderhoud kan veel beter gepland worden, voorspellingen kunnen veel nauwkeuriger worden gedaan. Voor het technisch personeel betekent dit dat ze veel gerichter kunnen worden aangestuurd en ingezet. Deze dienen dan wel getraind te worden in het werken met de laatste IoT-technologie.

onderhoud en maintenaice

Train de bestaande technische medewerkers

Om het tekort aan nieuwe technische arbeidskrachten op te vangen, gaan veel bedrijven hun bestaand personeel bijscholen. Zodoende kan het technisch personeel op de hoogte blijven van de nieuwste technologie. Bijscholing kan gedaan worden door middel van een interne opleiding, een deskundige werknemer zou bijvoorbeeld zijn kennis en expertise kunnen delen met anderen. Dit is een goede en goedkope manier om de kennis te verhogen van uw personeel.

U zou de training van uw personeel ook kunnen uitbesteden. Er bestaan verschillende bedrijven die cursussen geven op technisch gebied. Dit is een optie dat wat duurder is en wat meer tijd nodig heeft, maar het zal op den duur zeker zijn vruchten afwerpen. Uw technisch personeel wordt namelijk opgeleid volgens de laatste technologieën en volgens de standaard in de industrie. Nieuw technisch personeel zal tevens sneller kiezen voor een bedrijf dat zijn personeel up-to-date houdt.

Huur een maintenance bedrijf in

Misschien heeft u altijd uw eigen technisch personeel in dienst gehad? Wanneer u niet meer aan genoeg technisch personeel kunt komen, is het inhuren van een maintenance bedrijf een goede optie. Door gebruik te maken van hun expertise en beschikbaarheid wordt uw eigen flexibiliteit verhoogd. Het onderhoudsbedrijf zou ook kunnen fungeren als ondersteuning van uw eigen technisch personeel.

U kunt er ook voor kiezen om tijdelijk personeel in te huren. Jongere werknemers kiezen er steeds meer voor om freelance te werken. Deze tijdelijke krachten zouden uw bedrijf kunnen helpen zo lang u ze nodig heeft.

Ga een samenwerking aan met een onderwijsinstelling in de buurt

U zou uw bedrijf kunnen openstellen voor stageplekken voor leerlingen van een technische school in de buurt. Dit betekent dat u constant nieuwe instroom heeft van potentiële werknemers die bovendien goed geschoold zijn. Door de volgende generatie technisch werknemers binnen te halen, kunt u gebruik maken van de kennis van de toekomst.

Vrijblijvend contact

Met het IoT ThingsWay producten en diensten portfolio is een totaalpakket gerealiseerd van sensor tot en met cloud om snel en eenvoudig IoT projecten voor preventief onderhoud te implementeren. De onderdelen bestaan uit een hardware platform, connectivity via het mobiele telecommunicatie netwerk en een cloud dienst. Omdat het een platform is en geen standaard oplossing is het eenvoudig aan te passen voor integratie met bestaande producten en/of installaties. Heeft u vragen of  bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!